Trouwjurk kiezen

Hoewel er twee mensen nodig zijn om te trouwen, zijn alle ogen tijdens de bruiloft toch voornamelijk op de bruid gericht. Men vraagt zich af hoe haar trouwjurk eruit zal zien. Kiest ze voor klassiek wit of gaat ze voor een gewaagde creatie? Wordt het een prinsessenjurk of een uitdagend strak exemplaar?

Ori├źntatiefase

Zodra het aanzoek geaccepteerd is, of u als stel samen heeft besproken in het huwelijksbootje te willen stappen, is een bezoek aan een tijdschriftenwinkel gewenst. Er van uitgaande dat u in een bijzondere jurk uw jawoord wilt geven uiteraard. Want trouwen in een spijkerbroek mag natuurlijk ook. De gemiddelde trouwmagazines staan bol van de advertenties van aanbieders van bruidsjurken en zo kunt u kijken welke stijlen en merken u aanspreken. Ook het bezoeken van een bruidsbeurs kan u op idee├źn brengen.

Eerlijk advies

Hoewel de verkoopsters in de bruidsmodewinkels dagelijks vrouwen met de meest uiteenlopende figuren zien, kunt u er niet altijd vanuit gaan dat ze helemaal eerlijk en oprecht advies uitbrengen. Neem daarom altijd een bekende mee waarvan u zeker weet dat ze uw enthousiasme temperen waar nodig en dat ze tactvol maar eerlijk zeggen of iets u goed staat. Met brede schouders gaat u pofmouwen of schoudervulling beter uit de weg. Iemand met brede heupen kiest liever geen jurk met plooien vanuit de taille. Met smalle heupen is een strakke jurk niet altijd de juiste keuze.

Voor ieders budget

De aanschaf van een nieuwe trouwjurk kan een aardige hap uit uw budget nemen. Er bestaat echter ook de mogelijkheid een tweedehands exemplaar te bemachtigen of een trouwjurk te huren. Houdt er echter wel rekening mee dat u mogelijk nog extra kosten moet maken om de jurk op maat te laten maken. Een reeds gedragen trouwjurk kunt u bemachtigen via online marktplaatsen en sommige bruidsmodewinkels hebben ook een aantal exemplaren te koop.

Accessoires

Afhankelijk van het type trouwjurk dat u kiest, kan het plaatje aangevuld worden met diverse accessoires. Het belangrijkste accessoire is de lingerie. Een prachtige jurk komt niet tot zijn recht met verkeerde lingerie. Het is dus zaak uw ondergoed aan te passen aan uw jurk. Draag het alvast tijdens het afpassen van uw trouwjurk. Ook de juiste schoenen zijn erg belangrijk, daar u tijdens de gemiddelde trouwdag lang op de been zult zijn. Het is verstandig uw schoenen thuis alvast in te lopen voor de grote dag. Bij strapless jurken kunt u desgewenst lange handschoenen kiezen. Bedenkt u ook vooraf welke jas er eventueel over de jurk gedragen kan worden, mocht het weer het laten afweten. Sluiers en haaraccessoires kunt u het beste bij uw kapper laten verwerken in een proefkapsel, zodat u nog naar hartenlust kunt experimenteren.